Verhoog je ROI in direct marketing met A/B-tests


Vrees je dat A/B-testing voor je direct marketing onbegonnen werk is?
Helemaal niet, we tonen je hoe het werkt.

Stel dat je niet weet wat werkt in je direct marketing, hoe kun je dan je ROI (return on investment) verhogen? En wat als je maar één aanbod hebt en het slechte resultaten oplevert? Dankzij A/B-tests ontdek je stap voor stap welk aanbod en welke woorden en beelden het best aanslaan bij specifieke doelgroepen.

In grote lijnen kun je drie soorten A/B-tests onderscheiden:

1. Eenvoudige A/B-tests

Je verstuurt een direct mail en verandert daarin één element voor 50% van de ontvangers, een zogenoemde split run’. Dat element is vaak het aanbod dat je doet: een wijziging in het aantal opties, een prijsvariant, een extra geschenk, enzovoort. Dit soort A/B-test is gemakkelijk te realiseren en levert je door zijn eenvoud resultaten op die je goed kunt interpreteren. Door een aantal A/B-tests na elkaar te doen, ben je in staat geleidelijk aan je resultaten sterk te verbeteren.

2. Visuele A/B-tests

Je wijzigt in de visuele A/B-test (ook wel ‘control test’) de onderdelen van je direct mail compleet. Met andere woorden: je gebruikt verschillende stukken en sleutelt aan ontwerp, kleur, beelden, headlines en volledige tekst. Dankzij digital printing is zo’n A/B-test praktisch perfect te versturen. Je moet vooraf wel grondig nagaan of je niet te veel parameters hebt om te testen. Soms is het niet meer mogelijk door de bomen het bos te zien.

3. Complexe A/B-tests

Je kunt je test niet alleen op de vorm en de inhoud richten. Je doelgroep is even belangrijk: het is mogelijk ze zo te segmenteren, dat je direct mails verstuurt met specifieke inhoud voor hen. Mogelijkheden om te segmenteren zijn: aankoopgeschiedenis, leeftijd, gezinssamenstelling, woonplaats, wagenbezit, voorkeuren en interesses …

Vergeet niet je resultaten te traceren

Als je aan A/B-testing doet, is tracking uiterst belangrijk. Denk daarom vooraf goed na hoe je mensen laat reageren, bijvoorbeeld via sms, telefoon, URL’s, QR-codes, antwoordkaarten, enzovoort. Altijd moet je dan een manier inbouwen om de bron van de reacties te kunnen controleren, bijvoorbeeld via:

  • een uniek telefoonnummer
  • een unieke URL (of een speciaal voor hen gemaakte landingspagina of mini-website: een PURL of ‘personalized URL’)
  • een unieke couponcode
  • een unieke korte code (als ze via sms reageren)
Hoe haal jij meer uit direct marketing dankzij A/B-tests?

Zoals gezegd, hoeft A/B-testing niet ingewikkeld te zijn. Hou het eenvoudig, want dat werkt vaak het best. Beschouw elke direct mail als een test om wat vroeger niet werkte nu meer kans op succes te geven.
En overleg eens met één van onze specialisten.

Verhoog je ROI in direct marketing met A/B-tests

Macadam: een gepersonaliseerd postpakket voor werknemers in 22 Europese landen

Na een overname schaalde Macadam haar activiteiten en het aantal werknemers stevig op. Meer dan 200 nieuwe collega’s, actief in zo’n 22 Europese landen, kwamen aan boord. Om hen warm welkom te heten, schakelde Macadam MASTERmail in.

Lees meer

Post mét impact? Ontdek de inspirerende klantencases van MASTERmail

Jouw lezers inspireren én aanzetten tot actie met een krachtige direct mail: dat is het doel van een postcampagne. Als partner in print en post, ondersteunt MASTERmail haar klanten bij het realiseren van toegespitste direct mail campagnes. Ontdek enkele succescases!

Lees meer

Welke garantie heb je dat je mailing is verwerkt en afgegeven bij bpost?

Als direct mail expert garandeert MASTERmail dat je volledige direct mailing is verwerkt en afgegeven bij bpost. Volg de stappen die wij ondernemen om te verzekeren dat jouw post op zijn bestemming aankomt.

Lees meer

Paper is the new gold: 5 takeaways voor Direct Mailing

Direct mailing is een krachtige tool om werknemers, klanten, prospecten of sollicitanten te bereiken én te overtuigen. Maar wat is het geheim achter een succesvolle postcampagne? MASTERmail geeft je 5 takeaways voor direct mailing. Let’s get started!

Lees meer

Ontvang sneller betalingen met minder administratie

Lees meer

Uw fiscale attesten al uitgestuurd?

Lees meer

Boodschap van algemeen nut: nieuwe tarieven en afspraken bij Bpost

Lees meer

3 tips om te besparen op je post

Lees meer

Boost je direct mailcampagne met MASTERmail

Lees meer

MasterSmiles: geschenkdozen die in de brievenbus passen (of net helemaal niet!)

Lees meer

Warm het ja-woord van je lezer op met positieve woorden

Lees meer

E-mailmarketing versus Direct Marketing: de harde waarheid

Lees meer

GDPR en Direct Mailing: 3 kernboodschappen

Lees meer

Hoe krijg je meer mensen naar je event?

Lees meer

Je mailing laten vertellen in 1-2-3’tjes

Lees meer

Wit scoort altijd in direct mail.

Lees meer

Zet direct mailing centraal in je content marketing

Lees meer

Stop emotie in je Direct Mailing

Lees meer

9 Postkaart-tips

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x