3 tips om te besparen op je post


Voel je de impact van de prijsstijgingen en indexatie op jouw bedrijf? Ga jij met de luizenkam door je budget van 2023 om te besparen? Hier alvast 3 tips om te bezuinigen op je postverzendingen: sneller, efficiënter én goedkoper. Want alle beetjes helpen in deze uitdagende tijden.

Tip 1 | Kies een standaard formaat

Wil je een groot volume zakelijke post versturen of een direct mailingcampagne lanceren in de vorm van brieven, folders, kaartjes of brievenbusdoosjes? Kies voor een standaardformaat om de print- en verzendkosten onder controle te houden. De maximale afmetingen die je brief mag hebben, zijn: lengte 35 cm / breedte 23 cm / dikte 30 mm / gewicht 2 kg. Weegt je brief meer of is hij langer, breder of dikker, dan moet je deze brief als pakje verzenden. In dat geval heb je een verzendetiket nodig en lopen de verzendkosten flink op.

>> MASTERmail print, plooit, sorteert en verzendt jouw post in alle maten en gewichten. Wij raden aan om zoveel mogelijk te kiezen voor standaardformaten zoals een C4, C5, C5/6, EA5 envelop, postkaartformaat of brievenbusdoosje. Deze zijn voordeliger om te versturen via de post. <<

Tip 2 | Bestel meer in plaats van minder

Klinkt tegenstrijdig? Toch niet! We geven een voorbeeld: een klant wil 400 kerstkaarten, niet-genormaliseerd (Large+) versturen. Volgens de prijszetting van bpost kost dit de klant € 968. Wanneer deze klant 500 kerstkaarten van hetzelfde formaat verstuurt via een professionele partner, kost dit slechts € 247. Snel berekend: vanaf je meer dan 102 kaarten wil versturen, bestel je best 500 stuks. Voor een genormaliseerd formaat kan je vanaf 170 kaarten ook best 500 stuks bestellen.

>> MASTERmail is al jaren gespecialiseerd in het versturen van grote hoeveelheden post. Wij kennen de prijssetting van bpost door en door en denken graag met onze klanten mee hoe we op de meest voordelige manier jouw post kunnen versturen. <<

Tip 3 | Verstuur via een professionele partner

Verlies je veel tijd om brieven te printen, plooien, vullen en verzenden? Win tijd én geld door een professionele partner in te schakelen. MASTERmail werkt met state-of-the-art digitale printers die duizenden stuks per dag verwerken met een haarscherp resultaat. Het printen, plooien, vullen en sorteren gebeurt in één beweging waardoor we aan efficiëntie winnen. Bovendien geniet je van onze voordelige portkosten. Een klassieke postzegel kost tot 3 keer meer dan het tarief dat wij onze klanten aanbieden.  

>> Een grote postcampagne op jouw planning? MASTERmail ontzorgt jou volledig! Omdat we in bulk werken en alle brieven en pakketjes intern voorsorteren, werken we met volumeprijzen bij de post en geniet je van flinke kortingen op de portkosten, voor binnen- en buitenland. <<

Bonus | personaliseer je post zonder meerkost

Wil je post versturen in bulk, maar wil je de content dynamisch variëren van persoon tot persoon in de tekst of in de opmaak? MASTERmail gaat héél ver in de personalisatie van je direct mailcampagne. Wij hebben dataspecialisten in huis die slimme software aansturen om jouw complexe campagnes met veel variabelen tot in de puntjes te personaliseren en zonder foutmarge te printen. 500 of 500.000 stuks personaliseren? Yes we can!

>> Het personaliseren van postcampagnes is hét paradepaardje van MASTERmail. Hoe persoonlijker de boodschap, hoe groter de impact en de conversieratio van je postcampagne. Want gepersonaliseerde post werkt. Heb je hierover een vraag? Vraag naar de mogelijkheden! <<

Wil je besparen op jouw zakelijke of promotionele verzendingen per post?
Wij helpen graag!3 tips om te besparen op je post

Macadam: een gepersonaliseerd postpakket voor werknemers in 22 Europese landen

Na een overname schaalde Macadam haar activiteiten en het aantal werknemers stevig op. Meer dan 200 nieuwe collega’s, actief in zo’n 22 Europese landen, kwamen aan boord. Om hen warm welkom te heten, schakelde Macadam MASTERmail in.

Lees meer

Post mét impact? Ontdek de inspirerende klantencases van MASTERmail

Jouw lezers inspireren én aanzetten tot actie met een krachtige direct mail: dat is het doel van een postcampagne. Als partner in print en post, ondersteunt MASTERmail haar klanten bij het realiseren van toegespitste direct mail campagnes. Ontdek enkele succescases!

Lees meer

Welke garantie heb je dat je mailing is verwerkt en afgegeven bij bpost?

Als direct mail expert garandeert MASTERmail dat je volledige direct mailing is verwerkt en afgegeven bij bpost. Volg de stappen die wij ondernemen om te verzekeren dat jouw post op zijn bestemming aankomt.

Lees meer

Paper is the new gold: 5 takeaways voor Direct Mailing

Direct mailing is een krachtige tool om werknemers, klanten, prospecten of sollicitanten te bereiken én te overtuigen. Maar wat is het geheim achter een succesvolle postcampagne? MASTERmail geeft je 5 takeaways voor direct mailing. Let’s get started!

Lees meer

Ontvang sneller betalingen met minder administratie

Lees meer

Uw fiscale attesten al uitgestuurd?

Lees meer

Boodschap van algemeen nut: nieuwe tarieven en afspraken bij Bpost

Lees meer

Boost je direct mailcampagne met MASTERmail

Lees meer

MasterSmiles: geschenkdozen die in de brievenbus passen (of net helemaal niet!)

Lees meer

Warm het ja-woord van je lezer op met positieve woorden

Lees meer

E-mailmarketing versus Direct Marketing: de harde waarheid

Lees meer

GDPR en Direct Mailing: 3 kernboodschappen

Lees meer

Hoe krijg je meer mensen naar je event?

Lees meer

Verhoog je ROI in direct marketing met A/B-tests

Lees meer

Je mailing laten vertellen in 1-2-3’tjes

Lees meer

Wit scoort altijd in direct mail.

Lees meer

Zet direct mailing centraal in je content marketing

Lees meer

Stop emotie in je Direct Mailing

Lees meer

9 Postkaart-tips

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x